Bramborové karbanátky s cibulí a gothajem - postup přípravy
Pokud nevíte, co přichystat k večeři, vyzkoušejte bramborové karbanátky s cibulí a gothajem podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jedná se o jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
Ingredience
Oloupané brambory dejte vařit do osolené vody. Cibuli nakrájejte najemno a zvolna ji smažte na rozpáleném oleji. Gothaj nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ho na pánev k cibuli. Obojí smažte dozlatova.
Vařené brambory ještě horké mírně rozšťouchejte a zasypte je moukou. Společně je dobře promíchejte a na deset minut přiklopte pokličkou. Po uplynutí dané doby můžete brambory rozšťouchat důkladněji.
Z dozlatova osmažené cibule a salámu slijte přebytečný olej a přidejte je k rozšťouchaným bramborám. Vše důkladně promíchejte a rukama pak vytvořte hladké karbanátky, které smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
V případě, že se karbanátky budou rozpadat, můžete do těsta přidat ještě mouku. Ideální přílohou k bramborovým karbanátkům je například zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou