Bramborové lokše s rozpuštěným máslem - postup přípravy
Připravte si super jednoduchý recept na bramborové lokše podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm můžete podávat jako přílohu nebo s oblíbenou sladkou, slanou či masovou náplní.
Ingredience
Brambory 20–25 minut povařte, nechte je vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. V míse je smíchejte se solí, hladkou moukou a vypracujte těsto.
Těsto prohněťte pomocí rukou a vyválejte z něj váleček, který rozdělte na 8 stejných kusů. Z každého z nich vyválejte plát o průměru přibližně 20 cm a smažte je, jeden po druhém, na pánvi z každé strany přibližně 3 minuty.
Poznámka: Bramborové lokše smažte nasucho a na mírném ohni. Podávejte je potřené rozpuštěným máslem s oblíbenou náplní nebo jako přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem