Bramborové placičky plněné šunkou a sýrem - postup přípravy
Jen brambory a sýr – dvě základní ingredience, které postačí k tomu, abyste uvařili skutečně neotřelý a chutný recept. Tento pokrm si můžete připravit jak k obědu, tak k večeři. Zvládnete to navíc za pár minut.
Ingredience
Náplň
Na smažení
Brambory si oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Ty poté dejte vařit do osolené vody. Jakmile budou doměkka uvařené, přendejte je do větší misky a rozšťouchejte je prakticky na kaši. Nakrájejte si čerstvou petrželku na malé kousky. Pokud se vám nepodařilo sehnat čerstvou, můžete samozřejmě použít také sušenou. Nasekanou petrželku přidejte k rozšťouchaným bramborám. Dobře promíchejte a nechte zcela vychladnout. Mezitím si na jemném struhadle nastrouhejte tvrdý sýr. Ten vmíchejte k vychladlé bramborové směsi, osolte, opepřete a řádně promíchejte, abyste vytvořili měkké a kompaktní těsto.
Mezitím si plátkový sýr překrojte na čtvrtiny, totéž udělejte s vařenou šunkou. Z bramborové směsi si ve dlani vytvořte plochý oválek a dovnitř dejte plátky sýra a šunky. Nahoru přidejte další část bramborového těsta a postupně tvořte oválné bochánky, dokud vám budou stačit ingredience.
Do misky si rozklepněte dvě vejce, dobře je rozšlehejte a do vedlejší misky si nasypte dostatečné množství strouhanky na obalování. Hotové bochánky poté obalte ve vejcích a strouhance.
Na pánev nalijte dostatečné množství rostlinného oleje. Bramborové bochánky smažte, dokud nezískají krásně zlatavou barvu. Podávat je můžete dle libosti se salátem nebo jinou přílohou. Je to výživná a rychlá večeře nebo oběd, ale poslouží snadno i jako pohoštění pro návštěvu.