Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené bramborové závitky v rýžovém papíru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Smažené bramborové závitky v rýžovém papíru - postup přípravy

Navštivte Asii prostřednictvím receptu na chutné bramborové závitky v rýžovém papíru s jarní cibulkou. K závitkům můžete zvolit jakýkoliv dip a pochutnat si na nich s rodinou nebo jimi překvapit své hosty.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a očistěte. Následně je nakrájejte na čtvrtiny a vložte do hrnce. Zalijte je studenou vodou a přiveďte ji k varu. Brambory vařte 15 minut, po uvaření je sceďte a v míse je rozmačkejte pomocí vidličky.  

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte na malá kolečka a přidejte ji k bramborám. Směs osolte, opepřete a přisypejte kukuřičný škrob. Všechny ingredience důkladně promíchejte a vytvořte ze vzniklé hmoty malé knedlíčky. 

3. KROK

Připravte si rýžový papír a do každého z nich zabalte jeden knedlíček z brambor. Bramborové závitky smažte v oleji, každý 1 minutu. Po usmažení můžete ihned podávat s dipem dle vlastní chuti.

Poznámka: Nesmažte závitky příliš dlouho, jinak by se brambory uvnitř rozprskly.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Cooking Kun

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů