Smažené bramborové závitky v rýžovém papíru - postup přípravy
Navštivte Asii prostřednictvím receptu na chutné bramborové závitky v rýžovém papíru s jarní cibulkou. K závitkům můžete zvolit jakýkoliv dip a pochutnat si na nich s rodinou nebo jimi překvapit své hosty.
Ingredience
Brambory oloupejte a očistěte. Následně je nakrájejte na čtvrtiny a vložte do hrnce. Zalijte je studenou vodou a přiveďte ji k varu. Brambory vařte 15 minut, po uvaření je sceďte a v míse je rozmačkejte pomocí vidličky.
Jarní cibulku nakrájejte na malá kolečka a přidejte ji k bramborám. Směs osolte, opepřete a přisypejte kukuřičný škrob. Všechny ingredience důkladně promíchejte a vytvořte ze vzniklé hmoty malé knedlíčky.
Připravte si rýžový papír a do každého z nich zabalte jeden knedlíček z brambor. Bramborové závitky smažte v oleji, každý 1 minutu. Po usmažení můžete ihned podávat s dipem dle vlastní chuti.
Poznámka: Nesmažte závitky příliš dlouho, jinak by se brambory uvnitř rozprskly.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking Kun