Brambory s kuřecím masem, rajčaty a sýrem - postup přípravy
Nemáte času nazbyt, avšak potřebujete připravit pro svou rodinu chutný oběd nebo večeři? Pak se inspirujte tímto jednoduchým receptem, který zvládne i začátečník. Zapečené brambory s kuřecím masem, rajčaty a sýrem si zamilujete!
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě oloupete brambory, poté je omyjete na naplátkujete pomocí ostrého nože. Následně je přemístěte do zapékací misky vymazané slunečnicovým olejem a nezapomeňte okořenit solí a případně i pepřem.
Dále si pokrájejte kuřecí prsa na menší kostky a v misce je okořeňte solí, pepřem i provensálskými bylinkami. Důkladně promíchejte rukama a maso navrstvěte na plátky brambor.
Dokončování pokrmu a jeho pečení v troubě
Nakonec si v menší misce vyšlehejte vejce spolu s trochou soli, s mletý černým pepřem a smetanou na vaření. Omáčku nalijte rovnoměrně na kuřecí maso s bramborami a vše zakončete navrstvením rajčatovým plátků a posypem nahrubo strouhaného sýra na suroviny.
Pokrm pečte v troubě asi 35 minut při teplotě 180 °C. Z počátku jej můžete přikrýt i alobalem, aby se nepřipaloval.
Servírování zapečených brambor s kuřecím masem
Upečený pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se k bramborám s kuřecím masem a rajčaty bude určitě nakládaná zelenina (například čalamáda, kyselé okurky, cibulky, červená řepa), čerstvý zeleninový salát a různé druhy studených omáček jako je sladký i pálivý kečup, tatarka, majonéza a podobně. Přejeme vám dobré chutnání.