Brambory s kuřecím masem restované na pánvi - postup přípravy
Máte hlad, prázdnou spíž a žádný čas? V tom případě pro vás máme snadnou a chutnou pomoc. Vlastně tu nejsnazší, kterou si vůbec dovedete představit. Prostě nakrájejte brambory a maso, vhoďte to na pánvičku a je to! Moc dobré, moc voňavé a moc snadné.
Ingredience
Oloupejte slupku z brambor a umyjte je pod tekoucí vodou. Očištěné brambory nakrájejte nejprve na kulaté plátky, které poté rozdělte na užší hranolky. Do hluboké mísy nalijte studenou vodu a vložte do ní bramborové hranolky asi na 5 až 10 minut odmáčet, aby se z nich vyplavil přebytečný škrob. Poté brambory sceďte a nechte dobře okapat. Vysypte je na čistou bavlněnou utěrku, kterou je vysušte téměř dosucha.
Na kamnech rozehřejte pánve s trochou olivového oleje. Vsypte na ni hranolky a za stálého míchání je nechte zatáhnout. Pak je posolte, promíchejte, přiklopte pokličku, snižte teplotu na střední úroveň a nechte chvíli restovat.
Mezitím si připravte maso. Kuřecí prsíčka podélně rozdělte na tenčí plátky, ty překrojte podélně na poloviny a nakrájejte na tenké nudličky. Zasypejte je hladkou moukou a promíchejte, aby se jí maso celé obalilo. Na kamnech zahřejte pánev s trochou oleje a vložte na ni maso orestovat dozlatova. Osolte ho a opepřete, podle chuti zakápněte sójovou omáčkou, promíchejte, a ještě chvilku restujte.
Opečené maso vsypte do pánve s podušenými bramborovými hranolky, promíchejte a společně ještě chvíli restujte. Očistěte stroužek česneku a prolisujte ho lisem do pánve s masem a bramborami. Z čerstvého rozmarýnu odstraňte stonky a lístky vhoďte do pánve k ostatním přísadám. Vše znovu dobře promíchejte, nechte česnek s rozmarýnem rozvonět a odstavte z kamen. Podávejte ihned čerstvé spolu s čerstvým zeleninovým salátem.