Broskvový dort s tvarohovým krémem - postup přípravy
Broskvový dort s tvarohovým krémem je osvěžujícím dezertem, který si ve vaší domácí kuchařce určitě najde své místo. Spojení tvarohu s ovocem je opravdu lahodné.
Piškot
Krém
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte dvě vrchovaté lžíce moučkového cukru a pak je vyšlehejte do hladké bílé pěny.
Ke směsi přidejte hladkou mouku a lžičku prášku do pečiva. Směs opět důkladně vyšlehejte. Do těsta přidejte sníh z bílků a těsto jemně, avšak pečlivě ručně promíchejte tak, aby stále zůstalo nadýchané.
Hotový piškot nalijte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Dejte ho péct do trouby předehřáté na 180 °C na zhruba 10-15 minut.
Na krém přidejte k polovině změklého másla moučkový i vanilkový cukr. Směs vyšlehejte. Přidejte tvaroh a opět šlehejte do konzistence hladkého krému. Na vychladlý korpus rozprostřete polovinu z celkového množství.
Broskve z kompotu nechte okapat a osušte je papírovou utěrkou. Poté je nakrájejte na plátky a rozložte je po rozetřeném krému.
Na vrstvu broskví znovu natřete krém a opět navrstvěte plátky broskví. Dort dejte minimálně na dvě hodiny do lednice ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.