Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový koláč podle babiččina receptu

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Broskvový koláč podle babiččina receptu - postup přípravy

Velmi chutný a rychlý koláč lze upéct z jednoduchého těsta s broskvemi sypaného drobenkou. Recept na něj nám poskytla paní Aneta Mühlhandlová, která jej zdědila po své babičce.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na drobenku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vejce vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Přilijte rozpuštěné máslo a přisypejte mouku a prášek do pečiva. Vymíchejte těsto, které nalijte na menší plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Lze ho i vyložit pečicím papírem.

2. KROK

V misce smíchejte máslo, mouku, cukr a vanilkový cukr a prsty zpracovávejte tak dlouho, dokud nebudete mít krásnou drobenku. Pak dejte do těsta kousky broskví, ale jde použít i jiné oblíbené ovoce. Vše posypejte vrstvou drobenky.

3. KROK

Vložte plech s těstem do předem vyhřáté trouby na 175 °C a pečte 30 až 40 minut. Jestli je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů