Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s broskvemi a drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Buchta s broskvemi a drobenkou - postup přípravy

Buchta s broskvemi je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Šťavnaté ovoce a křupavá drobenka vytváří dokonalou kombinaci rozmanitých struktur a chutí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej, mléko a směs polohrubé mouky s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Těsto vlijte do pečicí formy, pokryjte ho slitými konzervovanými broskvemi a posypte drobenkou, kterou připravíte smícháním mouky s cukrem a změklým máslem. 

3. KROK

Buchtu s broskvemi pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste z něj měli vytáhnout čistou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce facili

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů