Buchta „Šalamoun“ podle hrnkového receptu - postup přípravy
Buchta nazývaná Šalamoun je dobrou volbou pro všechny milovníky kakaového pečiva, navíc je krásně vláčná. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Do rendlíku nalijte vodu, přidejte cukr, heru a kakao a směs svařte. Hrnek směsi odeberte a schovejte na později, zbytek nalijte do mísy. Až vychladne, přidejte mouku, prášek do pečiva, vejce a vanilkový cukr a vymíchejte těsto.
Formu vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte a vysypejte moukou a nalijte dovnitř těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto, dokud nebude hotové a nepřestane se lepit na špejli.
Na ještě horkou buchtu pak rovnoměrně nalijte odebranou směs z hrnku a nechte vychladnout. Buchtu je možné posypat kokosem nebo nasekanými ořechy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.