Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buřtguláš podle šéfkuchaře

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Buřtguláš podle šéfkuchaře - postup přípravy

I když buřtguláš, tedy levnější varianta klasického guláše, neaspiruje právě na místo v pětihvězdičkových restauracích, přesto si zaslouží určitou pozornost k detailu. Youtube kanál Recepty bez brepty zveřejnil verzi tohoto receptu podle michelinského kuchaře Romana Pauluse, který prostě nemá chybu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli nasekejte nadrobno. Špekáčky oloupejte ze střívka, podélně je rozpulte a nakrájejte je na půlkolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte je na menší kostky. Čtyři stroužky česneku oloupejte a nasekejte je nadrobno.

2. KROK

V pánvi rozehřejte tři lžíce sádla a nechte na něm zesklovatět cibulku. Poté přidejte špekáčky a restujte je spolu s cibulí, dokud nezačnou zlátnout. Přidejte česnek a pokračujte v restování dalších 5 minut.

3. KROK

Špekáčky v pánvi zalijte pasírovanými rajčaty a za stálého míchání je nechte 2 minuty smažit. Vše zaprašte sladkou a případně i pálivou papriku a lžičkou drceného kmínu. Pokračujte v míchání a ještě chvilku vše společně restujte. Dejte jen pozor, abyste papriku nepřipálili, jinak zhořkne.

4. KROK

Obsah pánve zalijte litrem drůbežího vývaru, přihoďte brambory, promíchejte a pod pokličkou nechte 10 minut vařit. Mezitím rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky v troše vody a výslednou záklechtku vlijte do guláše. Přidejte čerstvě mletý černý pepř a lžičku majoránky. Promíchejte a podle chuti guláš případně dosolte.

5. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 10 minut, aby se zavařila moučná záklechtka. Poté buřtguláš odstavte ze sporáku. Podávejte ho posypaný jemně nasekanou pažitkou a ideálně s čerstvým pečivem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů