Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buřty na černém pivu s červenou kapií

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Buřty na černém pivu s červenou kapií - postup přípravy

Pokud hledáte recept na rychlou večeři nebo chutnou svačinku, vyzkoušejte buřty na černém pivu podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Pokrm je chuťově výrazný a při jeho přípravě neztratíte mnoho času.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Vložte ji následně do zapékací mísy a nakrájejte na proužky také omytou kapii, z které jste předem odstranili semeník. Kapii přidejte do mísy k cibuli. 

2. KROK

Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte česnek, který přidejte do mísy, kde všechny ingredience promíchejte.

Tip: Česnek nemusíte pouze krájet na plátky. Česnek můžete do zapékací mísy také prolisovat.

3. KROK

Na zeleninu rovnoměrně položte oloupané a na poloviny nakrájené buřty, které zalijte sójovou omáčkou. Vše ochuťte pepřem, kmínem a sladkou chilli omáčkou. Na závěr přidejte také rajčatové pyré. 

Tip: Místo pyré můžete použít kečup.

4. KROK

Celý pokrm v míse osolte a zalijte černým pivem. Mísu vložte do předehřáté trouby na 200 °C a buřty pečte 30 minut. Po půl hodiny mísu vyndejte, buřty otočte a pečte je dalších 30 minut. 

Poznámka: Během pečení buřty hlídejte, aby se nepřipálily.

5. KROK

Buřty na černém pivu servírujte společně se zeleninou, šťávou z černého piva a oblíbeným pečivem. 

Tip: Místo čerstvého chleba můžete použít smažené topinky, s kterými buřty chutnají výborně.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů