Celerové karbanátky se šunkou a sýrem - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu k tradičním karbanátkům. Celerové karbanátky, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou křupavé, šťavnaté a výživné.
Ingredience
Na obalování a smažení
Příloha
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno stejně, jako šunku. Najemno nastrouhejte celer, který smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem, šunkou a cibulkou.
Do mísy přidejte vejce, sůl, pepř a všechny ingredience zamíchejte. Následně přidejte hladkou mouku, strouhanku a vše znovu zamíchejte.
Ze vzniklé směsi vytvořte karbanátky velikosti dlaně, které obalte ve strouhance a smažte je na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4–5 minut.
Poznámka: Usmažené karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Celerové karbanátky servírujte s vařeným bramborem, posypaným petrželkou nebo s jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Pokrm skvěle chutná, když ho podáváte s kečupem nebo tatarkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem