Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Celerové karbanátky se šunkou a sýrem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Celerové karbanátky se šunkou a sýrem - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu k tradičním karbanátkům. Celerové karbanátky, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, jsou křupavé, šťavnaté a výživné.

Ingredience pro:
7 kusů
+ -

Ingredience

Na obalování a smažení

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno stejně, jako šunku. Najemno nastrouhejte celer, který smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem, šunkou a cibulkou. 

2. KROK

Do mísy přidejte vejce, sůl, pepř a všechny ingredience zamíchejte. Následně přidejte hladkou mouku, strouhanku a vše znovu zamíchejte. 

3. KROK

Ze vzniklé směsi vytvořte karbanátky velikosti dlaně, které obalte ve strouhance a smažte je na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4–5 minut. 

Poznámka: Usmažené karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Celerové karbanátky servírujte s vařeným bramborem, posypaným petrželkou nebo s jinou oblíbenou přílohou. 

Tip: Pokrm skvěle chutná, když ho podáváte s kečupem nebo tatarkou. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů