Červené kapie nakládané v hořčičné marinádě - postup přípravy
Zkoušíte rádi nové věci? Pak je náš dnešní recept určený právě pro vás. Jedná se o velmi neobvyklou záležitost: nakládané papriky v hořčičné marinádě. Jsou velmi aromatické, mají výraznou chuť, ale nepálí. Hodí se jako samostatný předkrm, tak i jako neobvyklá příloha k pečenému či grilovanému masu.
Ingredience
Kapie umyjte, odstraňte stopky a jadřince a pokrájejte je na proužky.
Pak připravte marinádu. Do hrnce nalijte 150 ml vody, přidejte 70 ml octa, jednu lžíci soli, dvě lžíce cukru a taky bobkové listy a kuličky nového koření. Hrnec postavte na kamna a směs přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a přidejte do marinády pokrájenou papriku, přiklopte pokličkou a v ochucené vodě papriky duste 15 minut. Kousky papriky by měly být v nálevu úplně ponořené. Pokud máte příliš malý hrnec nebo příliš mnoho paprik, poduste je v nálevu po částech v několika várkách.
Po dovaření paprik už nálev nebudete potřebovat. Můžete ho vylít, anebo ho využijte na přípravu zavařené zeleniny. Jeho chuť je totiž velmi zajímavá a určitě si bude sedět kupříkladu s nakládanými okurkami.
Do samostatné misky nalijte rostlinný olej a přidejte k němu plnotučnou hořčici. Metličkou tyto dvě přísady důkladně vyšlehejte do hladké a jednolité konzistence.
Vyjměte povařenou papriku z marinády a nechte ji trochu okapat a vychladnout. Pak ji nasypejte do mísy s hořčičným olejem a dobře promíchejte.
Připravte si několik sterilních zavařovacích sklenic a naplňte je paprikou obalenou v hořčičné směsi tak, abyste sklenice zcela vyplnili. Pak už jen zbývá nechat papriky úplně vychladnout a uložit je do ledničky.
Dobrou chuť.