Česnekové jednohubky s hroznovým vínem - postup přípravy
Některé druhy občerstvení lze připravovat i jen tak na chroupání k televizi, zapráší se po nich ale i na slavnostní tabuli. Stačí vychytaná kombinace chutí, jako je ta podle receptu od paní Andy Březinové, a delikátní pohoštění je na světě.
Ingredience
Změklé máslo vložte do misky, přidejte k němu majonézu a obojí utřete vidličkou do jednolité směsi. Prolisujte k ní několik stroužků česneku, přidejte libovolný strouhaný sýr a opět promíchejte vidličkou. Množství česneku závisí na vašich chutích a preferencích, doporučujeme ho ale použít spíše víc než méně.
Bagetu nakrájejte na tenké šikmé proužky. V pánvi rozehřejte kousek másla a opečte plátky baget po obou stranách mírně dozlatova.
Opečené plátky bagety natřete trochou česnekové pomazánky, navrch položte polovinu hroznového vína (nejlépe bezpeckového), případně jiného sladkého ovoce či zeleniny, a ihned podávejte spolu se sklenkou dobrého vína.