Cheesecake s mascarpone, jahodami a malinami - postup přípravy
Lehký a vzdušný cheesecake s jahodami a malinami podle receptu od Andy vaří pro zdraví vám rozjasní všední den. Kombinace jemného smetanového krému a čerstvého sezónního ovoce udělá radost nejen ke slavnostním příležitostem.
Základ
Krém
Dále
Sušenky rozmixujte na jemnou drť, nasypejte je do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Směs dobře propracujte a poté ji natlačte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsto dejte ztuhnout do lednice.
Smíchejte mascarpone s tvarohem a zakysanou smetanou. Krém ochuťte vanilkovým extraktem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.
Krém pečlivě vyšlehejte dohladka. Přidejte do něj želatinový ztužovač dle návodu a znovu ho promíchejte.
Na boky dortové formy vyskládejte plátky jahod. Poté naneste krém na korpus a dobře uhlaďte.
Dort ozdobte jahodami a malinami a zalijte ho vlažnou želatinou uvařenou dle návodu. Dejte ho ztuhnout do lednice. Dle libosti ho pak ještě dozdobte čerstvým ovocem a lotus sušenkami a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.