Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cheesecake s mascarpone, jahodami a malinami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Cheesecake s mascarpone, jahodami a malinami - postup přípravy

Lehký a vzdušný cheesecake s jahodami a malinami podle receptu od Andy vaří pro zdraví vám rozjasní všední den. Kombinace jemného smetanového krému a čerstvého sezónního ovoce udělá radost nejen ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Základ

Krém

Dále

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemnou drť, nasypejte je do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Směs dobře propracujte a poté ji natlačte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsto dejte ztuhnout do lednice. 

2. KROK

Smíchejte mascarpone s tvarohem a zakysanou smetanou. Krém ochuťte vanilkovým extraktem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

3. KROK

Krém pečlivě vyšlehejte dohladka. Přidejte do něj želatinový ztužovač dle návodu a znovu ho promíchejte.  

4. KROK

Na boky dortové formy vyskládejte plátky jahod. Poté naneste krém na korpus a dobře uhlaďte. 

5. KROK

Dort ozdobte jahodami a malinami a zalijte ho vlažnou želatinou uvařenou dle návodu.  Dejte ho ztuhnout do lednice. Dle libosti ho pak ještě dozdobte čerstvým ovocem a lotus sušenkami a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů