Chléb ve vajíčku a sýru - postup přípravy
Velmi rychlou večeří je osmažený chléb ve vajíčku a sýru. Paní Ilona Šimůnková, který nám recept poskytla, radí namazat chléb hořčicí a pálivým kečupem a posypat cibulí a jarní cibulkou.
Ingredience
Chléb nakrájejte na běžné krajíce. V misce si rozšlehejte vejce, přidejte k nim nastrouhaný sýr, osolte, opepřete a přisypejte nějaké ostré koření. Záleží samozřejmě na vaší chuti.
Na pánev dejte olej, zhruba tak, jako byste chtěli péct topinky. Rozpalte ho a chléb z obou stran namočte do vejce se sýrem a poté ho z obou stran osmahněte. Měl by být světle hnědý, ale ne spálený. Dejte ho okapat na papírovou utěrku.
Osmažený chléb namažte plnotučnou hořčicí a pálivým kečupem, kdo nemá rád pálivý, samozřejmě může použít i běžný kečup. Nakrájejte si cibuli na půlkolečka, nakrájejte jarní cibulku a chléb obojím ozdobte. Vynikající je k němu například rajče nebo kyselé okurky.