Chlebová klobása s kari zeleninovou směsí - postup přípravy
Pokud si myslíte, že klobása musí být jenom z masa, mýlíte se. Přesvědčte se o tom, že si stejně tak dobře můžete pochutnat na chlebové klobáse. Vyzkoušejte velmi jednoduchý a rychlý recept.
Chlebová klobása
Kari směs
Nejprve si připravte chlebovou klobásu. Chléb nakrájejte na drobné kousky a oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Cibuli přidejte do mísy ke chlebu i se třemi vejci a mlékem. Směs osolte, opepřete a zamíchejte společně s nakrájenou petrželkou.
Mísu se směsí přikryjte potravinovou fólií a nechte ji 20 minut odpočívat. Poté směs rozdělte na tři části a připravte si alobal, na který položte plát potravinové fólie a na ten rozprostřete první část směsi s chlebem.
Potravinovou fólii zarolujte a vytvořte váleček, který na krajích pořádně utěsněte. Váleček následně zabalte do alobalu. Tento postup opakujte i u zbylých částí směsi. Válečky poté vložte do vroucí vody, snižte teplotu na minimum a vařte je po dobu 30 minut pod pokličkou.
Zatímco se chlebové klobásy vaří, připravte si kari zeleninovou směs. Papriku omyjte a nakrájejte ji na proužky. Oloupejte a nakrájejte také česnek. Papriku smažte v pánvi s olejem 4 minuty.
Po této době papriku vyjměte a do stejné pánve vložte česnek, který smažte 2–3 minuty. Poté česnek zalijte mlékem, přidejte cukr, sůl, kari a černý pepř. Na závěr přimíchejte červenou sladkou papriku a za stálého míchání přiveďte směs k varu. Ihned poté ji z tepla sejměte.
Nyní vyjměte chlebové klobásy z hrnce, odbalte je a nakrájejte je na kolečka. Klobásu servírujte společně s připravenou kari zeleninovou směsí.
Tip: Při odbalování buďte opatrní. Z alobalu může vyjít pára, která by vás mohla opařit.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV