Chutný moučník z listového těsta - postup přípravy
Každá zaneprázdněná hospodyňka ocení jednoduchý a rychlý recept na sladký moučník. Inspirujte se tedy následujícím receptem, ke kterému potřebujete prakticky jen pět běžně dostupných ingrediencí.
Ingredience
Začněte tím, že si pomocí rádla na pizzu rozdělíte rozválené listové těsto na cca 12 až 16 stejně velkých kostek. Poté každý kus potřete mlékem, položte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 25 minut při teplotě 180 °C.
Příprava krémové náplně, kompletace zákusků a jejich tuhnutí v lednici
Nyní si připravte krémovou náplň do listového těsta. V středně velké míse si vyšlehejte studenou smetanu do tuhého sněhu. Poté přidejte již uvařený vanilkový pudink a promíchejte metličkou anebo mixérem na nízký stupeň.
Hotový krém přeneste do cukrářského sáčku. V další fázi můžete začít kompletovat zákusky. Upečené kostky z listového těsta rozřízněte na dva plátky a ten spodní naplňte sněhem ze smetany a pudinku.
Přiklopte druhým plátem, posypte moučkovým cukrem a máte hotovo. Jednotlivé porce naskládejte na tác, přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit alespoň na hodinu do ledničky.
Servírování moučníku z listového těsta
Řádně vychlazené kostky z listového těsta vyjměte z lednice a podávejte například s šálkem kvalitní kávy anebo s čajem. Vhodné bude k porci zákusku i čerstvé ovoce typu jahody, rybíz, borůvky či maliny. Přejeme dobré chutnání.
Různé variace krémové náplně
Pokud nemáte příliš v oblibě vanilkovou příchuť, můžete do vyšlehané smetany zakomponovat třeba vařený čokoládový anebo karamelový pudink. Možné je přidat i karamelizované kondenzované mléko.