Rychlá cibulová polévka s pohankou - postup přípravy
Superrychlá, zdravá a až neuvěřitelně lahodná polévka z pár levných surovin, to je kombinace předurčená k úspěchu. Vyzkoušejte tuto chutnou cibulačku podle oblíbeného receptu paní Hany Petrášové.
Ingredience
Cibuli nakrájejte na tenké, dlouhé proužky. V hrnci nechte rozpustit máslo a přihoďte do něj nakrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přisypejte hladkou mouku a nechte ji chvilku zapražit.
Připravte si v rychlovarné konvici horkou vodu. Jakmile je mouka osmažená, zalijte ji vodou a důkladně ji rozmíchejte, aby se rozpustily hrudky. Přisypejte pohanku. Promíchejte a nechte polévku povařit. Pokud používáte pohanku lámanku, vařte polévku asi 8 minut, pokud vločky, stačí asi 3 minuty.
Hotovou polévku dochuťte podravkou a trochou čerstvě mletého černého pepře. Rozdělte ji na talíře, dozdobte ji na kostičky nakrájeným sýrem typu eidam nebo gouda, případně přidejte kostičky na másle opečeného chleba a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.