Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulové karbanátky podle sovětského receptu

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Cibulové karbanátky podle sovětského receptu - postup přípravy

Pokud nemáte doma maso, ale zato dost cibule, můžete vyzkoušet recept na karbanátky, ve kterém tvoří jejich základ. Jedná se o recept, který byl oblíbený v Sovětském svazu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte cibuli na malé kostičky. Dejte ji do mísy, přidejte krupici, vejce, česnek a dle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte a nechte směs asi 10 minut stát, aby se uležela.

2. KROK

Na pánvi rozpalte trochu oleje, udělejte ze směsi malé placičky a ty z obou stran usmažte do zlatova. Poté na vedlejší plotýnku postavte druhou pánev, nalijte do ní rajčatovou šťávu a asi 3 až 4 minuty ji nechte probublávat. Jakmile jsou placičky hotové, dejte je všechny do pánve, zalijte je rajčatovou šťávou a duste pod poklicí asi 10 až 15 minut. Poté servírujte.

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů