Citronová zmrzlina ze smetany a salka - postup přípravy
Máte-li chuť na osvěžující krémovou domácí zmrzlinu, vyzkoušejte citronovou podle našeho receptu. Pokud ji doplníte drcenými sušenkami či strouhanou čokoládou, bude ještě chutnější.
Ingredience
Do mísy dejte slazené kondenzované mléko a přidejte k němu čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Pak je prošlehejte, aby se ingredience spojily. V druhé nádobě vyšlehejte šlehačku ze smetany ke šlehání a nakonec ji vmíchejte k mléku s citronem.
Kakaové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je. Přidejte je ke směsi a zamíchejte. Není to však nutné, zmrzlinu lze připravit i bez sušenek.
Nalijte ji do formy a nechte alespoň 3 hodiny v mrazáku ztuhnout. Před podáváním ji můžete ozdobit strouhanou čokoládou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.