Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cizrnový salát s medovou zálivkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Cizrnový salát s medovou zálivkou - postup přípravy

Připravte si cizrnový salát plný rozmanitých chutí. Můžete ho servírovat samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu. Výhodou je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Zálivka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cizrnu slijte a důkladně propláchněte vodou. Poté ji vsypte do větší mísy. Z okurky odkrojte okraje, které nebudete používat a zbytek zeleniny nakrájejte na malé kousky, které přidejte k cizrně. 

2. KROK

Do směsi přidejte také nakrájená cherry rajčata, papriku a olivy. Ke směsi vsypte také na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli a ingredience důkladně promíchejte.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

3. KROK

Do mísy vsypte také nasekanou petrželku, vše znovu promíchejte a vložte do lednice na 30 minut. Zatím připravte zálivku. 

4. KROK

Smíchejte dohromady prolisovaný česnek s citronovou šťávou, medem, bílým destilovaným octem, olivovým olejem, solí a pepřem. 

Poznámka: Pozor! Nezaměňte při vaření bílý destilovaný ocet s bílým octem, který není určen ke konzumaci, nýbrž k úklidu.

5. KROK

Zálivku vlijte do mísy se salátem, který na závěr posypte Feta sýrem a černým pepřem. Ingredience znovu zamíchejte a cizrnový salát podávejte samostatně nebo jako přílohu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Dish and Devour Recipe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů