Cizrnový salát s medovou zálivkou - postup přípravy
Připravte si cizrnový salát plný rozmanitých chutí. Můžete ho servírovat samostatně, s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu chodu. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Zálivka
Na posypání
Cizrnu slijte a důkladně propláchněte vodou. Poté ji vsypte do větší mísy. Z okurky odkrojte okraje, které nebudete používat a zbytek zeleniny nakrájejte na malé kousky, které přidejte k cizrně.
Do směsi přidejte také nakrájená cherry rajčata, papriku a olivy. Ke směsi vsypte také na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli a ingredience důkladně promíchejte.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Do mísy vsypte také nasekanou petrželku, vše znovu promíchejte a vložte do lednice na 30 minut. Zatím připravte zálivku.
Smíchejte dohromady prolisovaný česnek s citronovou šťávou, medem, bílým destilovaným octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
Poznámka: Pozor! Nezaměňte při vaření bílý destilovaný ocet s bílým octem, který není určen ke konzumaci, nýbrž k úklidu.
Zálivku vlijte do mísy se salátem, který na závěr posypte Feta sýrem a černým pepřem. Ingredience znovu zamíchejte a cizrnový salát podávejte samostatně nebo jako přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dish and Devour Recipe