Čokoládové hvězdičky s citronovou polevou - postup přípravy
Vyzkoušejte o Vánocích rychlý recept na čokoládové hvězdičky s citronovou polevou, které můžete skladovat až několik týdnů. Cukroví budete mít upečeno do půl hodiny.
Těsto
Poleva
Do robotu dejte změklé máslo, vaječné žloutky, cukr a spusťte šlehání. Ke směsi nyní přidejte roztopenou čokoládu a vaječné bílky a vyšlehejte dotuha.
Tip: Čokoládu můžete jednoduše rozpustit v mikrovlnné troubě.
Do vedlejší mísy vložte moučkový cukr, mouku, kypřící prášek do pečiva a přidejte hmotu s čokoládou. Vše důkladně zamíchejte, dokud se ingredience nepropojí.
Směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–12 minut. Zatímco se směs peče, připravte si polevu.
Z poloviny citronu vymačkejte šťávu do misky s cukrem a důkladně zamíchejte. Po upečení vyndejte těsto z trouby, otočte jej a sejměte z něj pečicí papír. Těsto potřete po celém jeho povrchu citronovou polevou a vykrojte z něj hvězdičky.
Hotové hvězdičky nechte schnout na vzduchu, dokud poleva dokonale neztuhne. Následně je můžete v uzavřené nádobě skladovat až několik týdnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Himmlisch