Couračka se zelím, brambory a klobásou - postup přípravy
Couračka se zelím je výživná a sytá polévka, která zahřeje a dodá energii v chladných dnech. Připravíte ji snadno, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Ingredience
Klobásy nakrájejte na menší kousky a smažte je na rozpáleném oleji přibližně 2 minuty. Do jiného hrnce vložte zelí, které zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a přidejte k němu nové koření a bobkový list.
Zelí ochuťte kmínem a vařte ho asi 15 minut, pod pokličkou, doměkka. Zatím v misce vyšlehejte smetanu na vaření s moukou. Po čtvrt hodině zelí ochuťte moučkovým cukrem, pepřem, solí, zalijte ho mlékem a vmíchejte do něj směs smetany a mouky.
Pokračujte ve vaření dalších 10 minut a poté polévku dochuťte trochou octa.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm důkladně provařit, aby byl lépe stravitelný.
Na závěr do polévky přidejte uvařené brambory, nakrájené na kousky, s kterými polévku ještě 1 minutu vařte. Couračku servírujte s usmaženou klobásou, posypanou nasekanou petrželkou.
Tip: Brambory si uvařte předem v osolené vodě. Vařte je přibližně 20 minut, doměkka. Pokud je chcete mít uvařené co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem