Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové karbanátky z trouby s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Cuketové karbanátky z trouby s česnekem - postup přípravy

Tento recept ocení všichni milovníci zdravých pokrmů, plných zeleniny a bohaté chuti. Cuketové karbanátky z trouby nemusíte smažit, a proto jsou vhodné i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Na obalení a potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety zbavte okrajů, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte je s nastrouhaným provolone a česnekem.   

Poznámka: Semeník z cukety do směsi nestrouhejte.

2. KROK

Přidejte ricottu s nastrouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a vejcem. Ingredience důkladně zamíchejte, přidejte strouhanku a začněte tvořit karbanátky. 

3. KROK

Ze směsi odebírejte množství dvou lžic, z kterého vytvořte kuličku. Tu mírně zploštěte, obalte ji ve strouhance a postup opakujte také u zbytku cuketové směsi. 

4. KROK

Karbanátky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem, který předem potřete trochou oleje. Povrch každého kousku také potřete olejem a pokrm pečte v předehřáté troubě na 175–180 °C po dobu 20–25 minut. 

5. KROK

Cuketové karbanátky z trouby servírujte s oblíbenou přílohou, jako jsou například brambory. 

Tip: Pokrm můžete podávat také s oblíbenou omáčkou nebo dipem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tutti a Tavola

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů