Cuketové špagety se sýrovou omáčkou a kuřecím masem - postup přípravy
Zeleninová náhražka těstovin v poslední době přišla velmi do módy. Hodí se nejenom lidem, kteří klasické těstoviny jíst nemohou z důvodu alergie na lepek, ale i pro ty, kteří by rádi do svého jídelníčku propašovali více zeleniny, přičemž však nehodlají rezignovat na gurmánské potěšení z chutného jídla. Ukázalo se, že právě cuketa je pro tento druh experimentů to pravé ořechové. Má ideální strukturu dužniny, je svěží a chuťově neutrální, a proto se hodí k většině zažitých těstovinových omáček. Upřímně, ta sýrová je na nich ale bezkonkurenčně nejlepší!
Ingredience
Kuřecí prsíčka umyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Pak je pokrájejte na malé kousky.
Cukety rovněž důkladně umyjte a osušte, odřízněte oba konce a nakrájejte je na tenké plátky. Nejsnáze to půjde speciálním spirálovým kráječem na zeleninové špagety nebo škrabkou se speciálním špagetovacím nástavcem.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje a vhoďte na něj kuřecí maso osmažit, dokud nezbělá. Přitom maso dochuťte solí.
Když je maso dostatečně opečené, ztlumte plamen, prolisujte do pánve česnek a přidejte pokrájenou cuketu a vše spolu chvíli restujte.
Tavený sýr nastrouhejte na hrubém struhadle (půjde vám to lépe, když ho předem necháte zmrazit v mrazáku) a vhoďte ho do mixéru spolu s horkým mlékem a trochou soli. Tyto tři přísady důkladně vymixujte do hladké smetanové konzistence.
Tuto rychlou sýrovou omáčku pak nalijte do pánve s masem a cuketou, zamíchejte, přiklopte pokličkou a pár minut duste. Pak odklopte a přidejte pepř a oregano. Ještě jednou zamíchejte a můžete servírovat doplněné třeba o čerstvá cherry rajčátka.
Přejeme vám dobrou chuť.