Cuketový salát, který si užijete během celé zimy - postup přípravy
Úžasně barevný salát v asijském stylu si můžete připravit jen na chuť, ale stejně tak ho můžete zavařit a vychutnávat si ho během celé zimy. Skvěle se hodí jako příloha k masu, ale můžete si ho dát také samotný jako zdravou svačinu nebo večeři. Jde o skutečnou lahůdku pro chladné období, které vám dodá hodně vitamínů a díky nádherným barvám si ho vždy vychutnáte.
Ingredience
Z těchto surovin získáte 3 sklenice po 500 ml. Cuketu nakrájejte na velmi tenké proužky nebo nastrouhejte struhadlem, které udělá dlouhé tenké proužky. Stejně postupujte také s mrkví. Papriky také nakrájejte na dlouhé proužky. Bazalku posekejte. Vše vložte do hluboké mísy a dochuťte solí, cukrem a octem. Přidejte ostatní koření a prolisovaný česnek.
Vše zalijte horkým olejem.
Lépe se tak uvolní chuť i vůně zeleniny.
Takto marinovanou zeleninu nechte alespoň 3 hodiny odpočívat. Cuketa pustí hodně vody.
Poté dejte salát do sterilizovaných sklenic a přitlačte ho, aby se do každé sklenice vešlo co nejvíce zeleniny. Přidejte marinádu, aby byly sklenice zcela naplněné.
Sklenice zavřete sterilizovanými víčky. Vložte do vysokého hrnce vyloženého hadříkem nebo utěrkou a zavařte klasickým způsobem.
Sklenice poté vyndejte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.