Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cukrové donuty z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Cukrové donuty z kynutého těsta - postup přípravy

Celosvětově oblíbené cukrové donuty jsou skvělou volbou pro milovníky nadýchaných dezertů. Můžete je podávat jako sladkou snídani nebo dezert při setkáních s blízkými.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Ingredience

Na vymazání a smažení

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko smíchejte s cukrem, solí a sušeným droždím. Přidejte vejce, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte k nim mouku. 

Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu vznikne hladké těsto bez hrudek. Pro lepší propojení ingrediencí, ji přidejte nadvakrát. 

2. KROK

Do směsi přidejte změklé máslo a vytvořte těsto, které hněťte 5 minut. Poté ho vložte do, tukem vymazané, mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte ho kynout 1–2 hodiny na teplém místě. 

3. KROK

Po této době těsto znovu prohněťte, aby z něj odešel přebytečný vzduch a rozdělte ho na 10 stejných částí. Z každé z nich vytvořte malý bochánek, který zploštěte a v jeho středu vykrojte otvor.

4. KROK

Poznámka: Postup opakujte u všech bochánků. Nemáte-li vykrajovátko, můžete otvor vytvořit pomocí víčka plastové láhve. 

5. KROK

Vytvarované těsto vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 30 minut, pod utěrkou. 

6. KROK

Usmažené cukrové donuty smažte v rozpáleném oleji, z každé strany 1–2 minuty, do hněda. Hotový dezert nechte vychladnout na chladící mřížce a servírujte ho obalený v cukru.

Tip: Dezert odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Spicy Foodz

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů