Dezert „Sloní slza“ s banány a čokoládou - postup přípravy
Kombinace čokolády a banánů je jednoduše skvělá a většina lidí si ji dokáže skutečně vychutnat. Spojení těchto dvou surovin obvykle zaručuje, že z dezertu nic nezbyde. Pro milovníky tohoto klasického tandemu tu máme mimořádnou pochoutku s velmi neobvyklým názvem. Tzv. sloní slza zaručeně nenechá nikoho chladným a zmizí během chvilky. Podívejme se na jednoduchý recept. Čokoládový dort s banány je příjemný vláčný a velmi jemný. Každé sousto se rozpustí na jazyku!
Těsto
Náplň
Fondán
Prosejte mouku do velké misky. Přidejte dvě lžíce kakaa, prášek do pečiva a promíchejte.
V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte med a znovu vyšlehejte. Přidejte směs z mouky a jemně promíchejte.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto po celé ploše rozetřete stěrkou v tenké a rovnoměrné vrstvě. Pečte po dobu 15 minut při 190 stupních.
Stejně velký pečicí papír posypejte cukrem. Hotové těsto otočte na pocukrovaný papír a přikryjte ručníkem po dobu 3-5 minut. Poté sundejte ručník a opatrně odlepte papír.
Doprostřed těsta položte váleček a přeložte jej na polovinu. Nechte vychladnout. Mezitím vyšlehejte smetanu se 160 g práškového cukru. Rozložte těsto, natřete ho zakysanou smetanou (uprostřed více) a na vyšší vrstvu položte celé oloupané banány. Znovu těsto přeložte.
Nyní připravte fondán. Smíchejte jednu lžíci kakaa, 60 g moučkového cukru a vanilkový cukr. Míchejte, poté přidejte horké mléko a přiveďte k varu. Odstavte z ohně, přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Fondán naneste na dort a nechte v lednici chladit alespoň po dobu dvou hodin.
Dobrou chuť.