Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dietní tvarohové šneky z křupavého těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dietní tvarohové šneky z křupavého těsta - postup přípravy

Pokud hledáte chuťovku, při které byste nemuseli mít výčitky svědomí, jsou tyto šneky skvělou volbou. Obsahují totiž tvaroh, který má nízkou energetickou hodnotu, je snadno stravitelný a obsahuje velké množství bílkovin. Recept je tak vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
15 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Tvaroh smíchejte s máslem a s bílým a vanilkovým cukrem. Přisypejte mouku s kváskem a zamíchejte. Uhněťte těsto, které by mělo být měkké, ale nemělo by se lepit na ruce. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na 30 minut.

Tip: Pokud je těsto lepivé, přidejte do něj mouku.

2. KROK

Na pomoučeném válu těsto rozválejte na výšku 3 mm a posypejte ho po celé ploše cukrem. Pak těsto obraťte a znovu jej pocukrujte. Cukr do těsta zapracujte pomocí válečku. Poté těsto srolujte a nakrájejte na asi 1,5cm kousky. 

3. KROK

Syrové šneky položte na, pečícím papírem vyložený, plech a jejich vrchní část pomažte rozšlehaným vejcem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 15–20 minut, dokud šneky nezačnou zlátnout.  

Poznámka: Šneky můžete podávat teplé, ale skvěle chutnají také zastudena.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů