Domácí buchta s borůvkami - postup přípravy
Jednoduchá borůvková bábovka je nejlepším receptem, pokud si chcete pochutnat na domácím dezertu a přitom si dopřát nějaké ovoce. Máte-li domácí borůvky, bude to samozřejmě mnohem lepší. Nicméně použít můžete čerstvé i mražené borůvky. Tato buchta je univerzální pochoutkou, kterou lze jíst kdekoli a s čímkoli. Nejlepší je k snídani jako sladký doplněk čaje nebo kávy.
Ingredience
V první řadě předehřejte troubu na 180 stupňů. Máslo rozšlehejte s vanilkou a cukrem. Poté přidejte rozbitá vejce. Velmi dobře a důkladně vše promíchejte a míchejte alespoň jednu až dvě minuty. Poté můžete přidat mascarpone. Opět důkladně promíchejte. Nemusí to dělat mixérem, bohatě vám postačí obyčejná metlička. Smíchejte prášek do pečiva s moukou, prosejte do směsi vajec a másla.
Důkladně promíchejte. Těsto by mělo být těžké a husté. Následně smíchejte kakao s mlékem. Rozdělte těsto na dvě části, do jedné části přidejte kakao smíchané s mlékem. Do každé části těsta přidejte borůvky a promíchejte.
Tmavé a světlé těsto lžící střídejte při vkládání do formy. Díky tomu získáte mramorový vzor.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 45 minut.
Nechte vychladnout, vyjměte z formy a buchtu posypejte moučkovým cukrem nebo čímkoli jiným.
Dobrou chuť!