Domácí chléb s medvědím česnekem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na originální přílohu k salátu nebo masu, upečte si domácí chléb s medvědím česnekem. Je křupavý a má nezapomenutelnou chuť.
Ingredience
Asi 20 listů medvědího česneku rozmixujte s vodou. V samostatné míse smíchejte mouku se sušeným droždím a pestem z medvědího česneku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Přidejte sušený medvědí česnek a rozmixovanou směs. Z ingrediencí vytvořte těsto, které položte do mísy, vyložené pečicím papírem, přikryjte ho utěrkou a nechte kynout 1–2 hodiny.
Vykynuté těsto přendejte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.
Tip: Domácí chléb s medvědím česnekem se skvěle hodí jako příloha k salátům a masu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Selbermacher unterwegs
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.