Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí chléb s medvědím česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Domácí chléb s medvědím česnekem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na originální přílohu k salátu nebo masu, upečte si domácí chléb s medvědím česnekem. Je křupavý a má nezapomenutelnou chuť.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Asi 20 listů medvědího česneku rozmixujte s vodou. V samostatné míse smíchejte mouku se sušeným droždím a pestem z medvědího česneku.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Přidejte sušený medvědí česnek a rozmixovanou směs. Z ingrediencí vytvořte těsto, které položte do mísy, vyložené pečicím papírem, přikryjte ho utěrkou a nechte kynout 1–2 hodiny. 

3. KROK

Vykynuté těsto přendejte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut.

Tip: Domácí chléb s medvědím česnekem se skvěle hodí jako příloha k salátům a masu.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Selbermacher unterwegs

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů