Domácí housky se slaninou a sýrem - postup přípravy
Pokud se vám někdy stalo, že jste přišli do obchodu a pečivo již nebylo, pak víte, že je lepší se na takové situace připravit. Naučte se upéct si tyto rychlé domácí housky plněné slaninou a sýrem a tento problém již nebudete muset řešit. Recept nám poskytla paní Vendula Kainová.
Ingredience
Do větší mísy prosejte mouku a do jejího středu udělejte důlek, do kterého rozdrobte droždí. Přilijte k němu mléko, přidejte cukr a promíchejte ho spolu s trochou mouky. Poté mísu zakryjte a nechte vzejít kvásek. Jakmile vzejde, promíchejte jej se zbytkem mouky a přidejte sůl. Postupně přilévejte vodu a olej a ručně uhněťte těsto.
Mísu zabalte do utěrky a nechejte těsto vykynout. Poté ho rozdělte na 18 bochánků. Každý bochánek rozdělte na tři části, z nichž vytvořte válečky. Na jeden vždy dejte plátek slaniny a zapleťte je všechny jako cop. Takto vytvoříte 18 zapletených houstiček. Všechny vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Každou potřete rozšlehaným vejcem. Sýr nastrouhejte nahrubo a posypejte jím zvlášť všechny houstičky. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 30 minut dozlatova. Poté je můžete podávat, dobrou chuť!