Domácí jahodový jogurt - postup přípravy
Překvapte své blízké tímto chutným domácím jogurtem z pravých jahod, mléka a kvalitního řeckého jogurtu. Jakmile jim ho jednou uděláte, už nikdy ty kupované nebudou chtít.
Ingredience
Jahody omyjte a rozmixujte je ve větší míse. Promíchejte je s mlékem a přelijte směs do většího hrnce. Začněte směs ohřívat, nesmí ovšem dosáhnout bodu varu. Jakmile do směsi ponoříte prst, měl by vám v ní vydržet 5 sekund, než to bude moc pálit. Přesně v tento moment poznáte, že máte hotovo. Do mísy dejte řecký jogurt, jednu lžíci směsi z mléka a obojí spolu promíchejte.
Jogurtovou směs přelijte zpět do hrnce a po promíchání dejte hotový jogurt do uzavíratelné nádoby. Zabalte ji do ručníku a nechejte ji odležet na teplém místě po dobu 5 až 6 hodin. Poté můžete podávat, dobrou chuť!