Domácí knedlík z mikrovlnky - postup přípravy
Snad nic se nehodí jako příloha k poctivé omáčce tak, jako domácí knedlík. Pokud však nemáte čas či náladu si jej připravit podle klasického receptu, a přesto odmítáte si jít koupit ten nekvalitní z obchodu, který mnohdy bývá plný éček, nezoufejte. Tento recept, který nám zaslala naše čtenářka, paní Radka M., vám zaručeně vytrhne trn z paty. Je perfektní pro všechny uspěchané hospodyňky, protože vás nečeká žádné zdlouhavé kynutí a vaření. Výsledné těsto totiž jednoduše dáte do formy a vložíte na několik minut do mikrovlnky.
Ingredience
Nejprve si připravte všechny ingredience. Do mísy dejte mléko, sůl, vejce a rozmícháme. Bokem si smíchejte mouku s kypřicím práškem a tu pak prosejte do mísy. Vše promíchejte.
Výslednou směs nalijte do silikonové formy dle vašeho výběru (může být i bábovková). Mikrovlnou troubu nastavte na nejvyšší výkon a formu do ní dejte na 10 minut.
Po uplynutí dané doby formu vyjměte z mikrovlnky a knedlík z vrchu propíchejte špejlí. Po další minutě jej vyklopte z formy na talíř a po obvodu jej opět propíchejte špejlí, aby unikla přebytečná pára.