Domácí kremrole se 2 druhy náplní - postup přípravy
Díky tomuto receptu máte jedinečnou možnost připravit si domácí kremrole snadno a jednoduše. Dezert je oblíbený po celém světě a hodí se k nejrůznějším příležitostem.
Základ
Vanilkový krém
Pusinkový krém
Na posypání
Listové těsto rozbalte, posypte trochou mouky a mírně vyválejte. Poté ho nakrájejte na 12 pruhů o šířce cca 3 cm, které omotejte kolem forem na kremrole.
Poznámka: Každou formu na kremrole předem pomažte trochou másla. Díky tomu se z nich budou upečené kremrole lépe sundávat.
Formy s těstem vyskládejte na plech a kremrole pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. Mezitím připravte dva druhy náplní.
Nejprve připravte vanilkový krém. Vaječné žloutky šlehejte asi 3 minuty a poté do nich, za stálého šlehání, postupně přidávejte cukr. Jakmile vznikne pěna, opatrně do ní vmíchejte kukuřičný škrob, mouku a vanilkový extrakt s ⅓ mléka.
Do rendlíku dejte zahřívat ⅔ mléka a směs se žloutky do něj vmíchejte. Vše vařte 5–10 minut, za stálého míchání. Poté základ na krém přelijte do misky, ve které ho neustále míchejte, dokud nevychladne. Následně ho prošlehejte a vmíchejte do něj mascarpone.
Nyní připravte pusinkový krém. Vaječné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, do kterého postupně vešlehejte citronovou šťávu s moučkovým cukrem a rumovým aromatem. Směs zahřívejte 30 minut ve vodní lázni a občas ji promíchejte. Poté ji nechte vychladnout.
Obě náplně vložte do samostatných trezírovacích sáčků, pomocí kterých naplňte upečené a vychladlé těsto na kremrole.
Tip: Domácí kremrole servírujte posypané moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moja mala kuhinja