Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí krtkův dort se smetanou a banány

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí krtkův dort se smetanou a banány - postup přípravy

Domácí krtkův dort je jemný a lahodný. Obsahuje sladké banány a nadýchaný smetanový krém, díky kterému se dezert rozplývá na jazyku. Je vhodný i na oslavy.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s vanilkovým cukrem a cukrem do pěny. Za stálého šlehání vešlehejte do směsi mléko a rozpuštěné máslo. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi kakao, kypřící prášek do pečiva a mouku. 

2. KROK

Jakmile získáte hladké těsto, vlijte ho do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a zarovnejte ho do hladka. Těsto pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.

3. KROK

Tip: Zda je těsto upečené poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli. V případě, že ji vyndáte čistou, máte hotovo. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Upečený korpus z dortového ráfku vyndejte a odřízněte jeho špičku tak, jak to můžete vidět ve videu níže. 

Poznámka: Odříznutý a vydlabaný korpus rozmělněte na menší kousky, které nevyhazujte, budete je  později potřebovat.

5. KROK

Nyní si připravte krém. Ve větší míse vyšlehejte smetanu ke šlehání v prášku s mlékem a polovinou množství směsi naplňte vnitřek korpusu. Na smetanu uložte oloupané banány a celý dezert pokryjte zbytkem smetany. 

6. KROK

Smetanu posypte ze všech stran rozdrobeným korpusem a dezert dejte chladit do lednice na 3–4 hodiny. Poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Domácí krtkův dort můžete ozdobit želé bonbony. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Silvana’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů