Domácí ovocné knedlíky a pagáče ze zbylého těsta - postup přípravy
Z kynutého těsta z mléka s trochou másla lze připravit nádherně nadýchané ovocné knedlíky. Recept na knedlíky nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.
Ingredience
Z vlažného mléka, droždí a cukru zadělejte kvásek. Až se rozjede, přidejte mouku, sůl, vejce, máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. Pak mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.
Z těsta oddělte kousek na knedlík, udělejte placičku a zabalte do něho ostružiny, ale jde použít i jiné ovoce. Knedlíky dejte do hrnce s vařící vodou a vařte je 7 minut. Po vyndání z vody je propíchněte, potřete trochou másla a posypejte cukrem, tvarohem či třeba perníkem, jednoduše čímkoliv, co máte rádi.
Pokud vám zbylo těsto, nemusíte ho vyhazovat. Roztáhněte jej na placku a osmažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Můžete ho použít i na langoše.