Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí ovocné knedlíky a pagáče ze zbylého těsta

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Domácí ovocné knedlíky a pagáče ze zbylého těsta - postup přípravy

Z kynutého těsta z mléka s trochou másla lze připravit nádherně nadýchané ovocné knedlíky. Recept na knedlíky nám poskytla paní Jaroslava Slavíková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z vlažného mléka, droždí a cukru zadělejte kvásek. Až se rozjede, přidejte mouku, sůl, vejce, máslo a vypracujte hladké nelepivé těsto. Pak mísu přikryjte a nechte ho hodinu kynout.

2. KROK

Z těsta oddělte kousek na knedlík, udělejte placičku a zabalte do něho ostružiny, ale jde použít i jiné ovoce. Knedlíky dejte do hrnce s vařící vodou a vařte je 7 minut. Po vyndání z vody je propíchněte, potřete trochou másla a posypejte cukrem, tvarohem či třeba perníkem, jednoduše čímkoliv, co máte rádi.

3. KROK

Pokud vám zbylo těsto, nemusíte ho vyhazovat. Roztáhněte jej na placku a osmažte je z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Můžete ho použít i na langoše.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů