Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pivní rohlíky se sádlem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Domácí pivní rohlíky se sádlem - postup přípravy

Pokud jste milovníci domácího pečiva, pak rozhodně vyzkoušejte tyto křupavé pivní rohlíky se sádlem, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírovat je můžete s domácí pomazánkou nebo jako přílohu ke guláši.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Na rohlíky

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Pivo pokojové teploty nalijte do mísy, rozdrobte do něj čerstvé droždí a přisypte k němu cukr krupici. Vše smíchejte a kvásek nechte vzejít na teplém místě po dobu 20 minut.

2. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku a sůl. Poté do ní přidejte rozpuštěné vepřové sádlo, kvásek a pečlivě vypracujte těsto. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout.

3. KROK

Nakynuté těsto přendejte na nepomoučenou pracovní plochu a rozdělte na 8 kusů. Z každého kusu poté vyválejte trojúhelník.

4. KROK

Trojúhelníky stočte do rovného rohlíku a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Následně je potřete vejcem a posypte kmínem a hrubozrnnou solí.

5. KROK

Rohlíky přendejte do předehřáté trouby na teplotu 220 °C a pečte je po dobu 18 minut. Poté je vyjměte a nechte je vychladnout.

6. KROK

Tip: Rohlíky můžete posypat také mákem nebo jinými oblíbenými semínky.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů