Domácí přírodní sýr se zeleninou - postup přípravy
Z mléka a jogurtu si můžete udělat vynikající přírodní sýr. Pokud do něho přidáte dušenou zeleninu a vše rozmixujete, získáte vynikající sýrovou pomazánku.
Na sýr
Na zeleninu
Dejte do hrnce mléko a sůl a postavte ho na kamna. Až začne vřít, přidejte k němu přírodní jogurt a 10 minut vše vařte za stálého míchání. Mezitím se vysráží sýr. Dejte na cedník plátno nebo gázu a nechte sýr 30 minut okapat.
Dejte na pánev rozpálit trochu olivového oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a smažte obojí 2 minuty. Pak přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a smažte další 2 minuty. Následně přidejte nakrájenou mladou cuketu, osolte, opepřete a přidejte trochu nasekaného kopru. Pokud chcete pokrm pikantní, můžete přihodit i chilli papričku. Poté vše duste pod poklicí za občasného míchání asi 15 minut a následně ještě 2 minuty bez poklice.
Dejte vychladlou zeleninu do mixéru, přidejte 100 gramů sýru a vše rozmixujte dohladka. Hotovou pomazánku podávejte na čerstvém pečivu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem