Domácí pšeničné tortilly - postup přípravy
Pokud si chcete udělat tortilly a hledáte placky, do nichž byste je zabalili, nemusíte je kupovat. Jdou vyrobit z naprosto jednoduchého těsta.
Ingredience
Do mísy prosejte hladkou mouku. Přidejte cukr, sůl, olivový olej, horkou vodu a horké mléko a vymíchejte těsto. Zpracovávejte ho rukama tak dlouho, dokud nebude vláčné a nelepivé. Poté ho dejte do mísy, přikryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout.
Těsto rozdělte na 10 dílů a z každého udělejte kuličku. Přikryjte je, aby nevysychaly. Z každé kuličky udělejte tenkou placku a ořízněte ji podle nějaké šablony o velikosti vaší pánve.
Pánev rozehřejte na středním plameni a placku opečte z obou stran nasucho. Průběžně ji obracejte, celkem by se měla opékat asi 2 minuty.
Hotovou placku potřete horkou vodou, dejte ji na talíř do sáčku a pod utěrku. Placky skládejte na sebe a pak je nechte 30 minut v pytlíku přikryté zapařit, aby byly hezky vláčné.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.