Domácí sušená rajčata s bylinkami - postup přípravy
Domácí sušená rajčata jsou skvělým způsobem, jak dochutit saláty, pizzu nebo masové pokrmy či těstoviny. Připravíte je rychle, jednoduše a bez zbytečné chemie.
Ingredience
Rajčata omyjte, zbavte stopek, nakrájejte je na polovinu, smíchejte se solí a nechte je 8–10 hodin odpočívat.
Poznámka: Díky tomuto kroku pustí rajčata maximum přebytečné šťávy.
Zeleninu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem tak, aby se kousky nepřekrývaly a vložte ji do předehřáté trouby na 100 °C. Rajčata sušte 2 hodiny a poté jimi naplňte sterilizované sklenice.
Poznámka: Rajčata do sklenice nedávejte na jednou, ale vytvořte z nich několik vrstev, které prokládejte vrstvami provensálských bylinek nebo bazalkou. Koření můžete kombinovat.
Domácí sušená rajčata zalijte olivovým olejem tak, aby byla zcela ponořená, sklenici uzavřete a skladujte je v lednici.
Tip: Jsou skvělým doplňkem do těstovin, salátů i k masu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мамины вкусные рецепты

