Domácí vlašský salát podle normy ČSN - postup přípravy
Vlašský salát jde připravit v různých variacích, pokud však chcete klasiku, jaká se vyráběla podle norem v 70. letech, určitě vás nezklame. Recept nám poskytla paní Romana Važanská.
Ingredience
Mrkev a celer očistěte a uvařte v mírně osolené vodě do měkka. Brambory (použijte typ A vhodný do salátů) uvařte ve slupce a stejně jako zeleninu je nechte vychladnout.
Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky, lze použít i kolečko na brambory. Junior nebo šunku nakrájejte na nudličky, mrkev, celer a kyselé okurky na menší kostky. Dejte vše do mísy a přidejte sterilovaný hrášek.
V misce si smíchejte majonézu, plnotučnou hořčici, ocet, sůl, pepř, worcester a mírně vše oslaďte. Směs nalijte do mísy k ostatním surovinám a promíchejte. Salát přikryjte, dejte do lednice a nechte uležet do druhého dne.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.