Domácí zmrzlinový dort se sušenkami - postup přípravy
Během teplých měsíců v roce se chce mnoho lidí osvěžit chutnou zmrzlinou. Proto její spotřeba na jaře a v létě výrazně stoupá. Dejte vale té kupované a připravte si raději tu domácí bez konzervantů a dalších přídatných látek! Až ochutnáte smetanový zmrzlinový dort se sušenkami, budete se oblizovat!
Ingredience
Začněte tím, že si ve větší míse vyšleháte do tuhého sněhu pomocí ručního mixéru studenou smetanu. Poté postupně přidávejte kondenzované mléko a pokračujte v mixování. Po několika minutách byste měli docílit velmi husté konzistence.
Dokončování zmrzlinového dortu a jeho tuhnutí v mrazáku
Nyní si k ruce vezměte pekáček anebo zapékací misku a do ní vyskládejte po celém dnu zvolené sušenky. Ty pak pokryjte zcela smetanovým krémem a důkladně zahlaďte. Na povrch naneste zbývající sušenky a dejte dezert tuhnout do mrazáku na několik hodin.
Servírování domácího zmrzlinového dortu
Řádně ztuhlý zmrzlinový dort vyjměte z mrazáku a pokrájejte na čtverce. Získáte tak v podstatě jakousi „ruskou“ zmrzlinu. Pokud se její chuti budete chtít o něco více přiblížit, použijte místo sušenek vaflové pláty.
Různé variace zmrzlinové náplně
Pokud spíš preferujete kakaové a čokoládové příchutě zmrzliny, nemusíte si zoufat. Do smetanového krému s kondenzovaným mlékem jednoduše přidáte trochu rozpuštěné čokolády anebo kakaový prášek a pečlivě rozmícháte.
Možné je připravit i zmrzlinu typu stracciatella. Nasekané kousky hořké čokolády pouze vsypete do smetanové směsi. Karamelovou příchuť zase vyrobíte tak, že místo klasického kondenzovaného mléka použijete to karamelizované. A i milovníci ovoce si přijdou na své. Smetanu můžete ochutit buď ovocným pyré či kousky čerstvého ovoce.