Dort s broskvemi, krémem a želé - postup přípravy
Vynikající a také osvěžující dort s broskvemi a tvarohovým krémem podle receptu paní Romany Važanské vám zpříjemní každý horký letní den. Chutí jemně připomíná vitacitové řezy.
Korpus (1 hrnek = 200 ml)
Na vymazání
Krém
Dále
Do větší mísy prosejte mouku, ke které přidejte cukr, kakao a prášek do pečiva. Suroviny vzájemně dobře promíchejte.
Mléko smíchejte s celými vejci a olejem. Směs přidejte do mísy k mouce a ostatním surovinám. Metličkou těsto dobře propracujte.
Hotové těsto vlijte do olejem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Korpus pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut.
Než se korpus upeče a vychladne, můžete si připravit náplň. V mléce pečlivě rozmíchejte vanilkový puding a trochu cukru. Ze směsi poté uvařte hustou kaši.
Do ještě teplého pudingu vmíchejte tvaroh, cukr i rum. Ze všech surovin poté vyšlehejte hladký krém.
Upečený a vychladlý korpus seshora seřízněte do roviny a potřete hotovým krémem. Na krém navrstvěte kompotované broskve, šťávu z nich slijte do odměrky na vodu. Poté její množství doplňte vodou tak, abyste měli 750 ml tekutiny.
Poté k ní přidejte vitacit, cukr a vanilkový pudink. Vše důkladně promíchejte. Směs nalijte do hrnce a za stálého míchání svařte na požadovanou konzistenci. Ještě horkou směs nalijte na dort a nechte vychladnout. Poté dejte dort ztuhnout do lednice.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.