Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Snickers s arašídy a 2 druhy krému

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Dort Snickers s arašídy a 2 druhy krému - postup přípravy

Až vás přepadne mlsná, určitě ochutnejte jednoduchý dort Snickers, který je dokonalou kombinací nadýchaného těsta a jemného krému. Hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Karamelový krém

Smetanový krém

K navlhčení

Náplň

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se solí do pěny. Za stálého šlehání přidejte postupně cukr a vytvořte tuhý sníh, který odložte bokem. V samostatné misce vyšlehejte vaječné žloutky s olejem a vanilkovým cukrem a směs vyšlehejte do sněhu z bílků. 

2. KROK

Do těsta vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakao a poté ho rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Korpus následně pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 25–30 minut.

Tip: Mouku s práškem a kakaem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky. 

3. KROK

Po upečení těsto zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji z těsta vyndáte čistou, máte hotovo. Korpus nechte volně chladnout a připravte karamelový krém.

4. KROK

Máslo šlehejte 1–2 minuty, a jakmile získáte nadýchanou hmotu, vešlehejte do ní zkaramelizované kondenzované mléko. V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vešlehejte  do ní 150 g studeného kondenzovaného mléka, čímž získáte smetanový krém. 

5. KROK

Okraje korpusu zarovnejte nožem a rozřízněte ho na tři části, horizontálně. Nakonec připravte náplň. Do zkaramelizovaného kondenzovaného mléka vmíchejte nasekané arašídy a začněte s vrstvením. 

6. KROK

První korpus navlhčete trochou mléka, potřete ho karamelovým krémem, který naneste ve větší vrstvě také po obvodu korpusu. Střed potřete trochou náplně a vše zakryjte druhým korpusem, který navlhčete mlékem a potřete polovinou smetanového krému. 

7. KROK

Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete smetanovým krémem, který naneste i na strany celého dezertu. 

8. KROK

Dort Snickers pokryjte rozpuštěnou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Trochu bílé i tmavé čokolády vlijte do samostatných cukrářských sáčků, pomocí kterých na dezertu vytvořte ozdobné proužky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: SHIRIN DUNYO

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů