Dort Snickers s arašídy a 2 druhy krému - postup přípravy
Až vás přepadne mlsná, určitě ochutnejte jednoduchý dort Snickers, který je dokonalou kombinací nadýchaného těsta a jemného krému. Hodí se i na slavnosti.
Těsto
Karamelový krém
Smetanový krém
K navlhčení
Náplň
Poleva
Zdobení
Nejprve připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se solí do pěny. Za stálého šlehání přidejte postupně cukr a vytvořte tuhý sníh, který odložte bokem. V samostatné misce vyšlehejte vaječné žloutky s olejem a vanilkovým cukrem a směs vyšlehejte do sněhu z bílků.
Do těsta vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakao a poté ho rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Korpus následně pečte v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 25–30 minut.
Tip: Mouku s práškem a kakaem prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Po upečení těsto zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji z těsta vyndáte čistou, máte hotovo. Korpus nechte volně chladnout a připravte karamelový krém.
Máslo šlehejte 1–2 minuty, a jakmile získáte nadýchanou hmotu, vešlehejte do ní zkaramelizované kondenzované mléko. V jiné míse vyšlehejte smetanu dotuha a vešlehejte do ní 150 g studeného kondenzovaného mléka, čímž získáte smetanový krém.
Okraje korpusu zarovnejte nožem a rozřízněte ho na tři části, horizontálně. Nakonec připravte náplň. Do zkaramelizovaného kondenzovaného mléka vmíchejte nasekané arašídy a začněte s vrstvením.
První korpus navlhčete trochou mléka, potřete ho karamelovým krémem, který naneste ve větší vrstvě také po obvodu korpusu. Střed potřete trochou náplně a vše zakryjte druhým korpusem, který navlhčete mlékem a potřete polovinou smetanového krému.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení zakončete smetanovým krémem, který naneste i na strany celého dezertu.
Dort Snickers pokryjte rozpuštěnou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Trochu bílé i tmavé čokolády vlijte do samostatných cukrářských sáčků, pomocí kterých na dezertu vytvořte ozdobné proužky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SHIRIN DUNYO

