Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dušená mrkev s hovězím masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Dušená mrkev s hovězím masem - postup přípravy

Pokud nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu, vyzkoušejte recept na dušenou mrkev s hovězím masem, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jako přílohu zvolte nejlépe vařený brambor.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Na maso

Na mrkev

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do hrnce vložte sádlo a nechte ho dostatečně rozehřát. Následně k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji.

2. KROK

Hovězí maso očistěte, nakrájejte ho na menší kousky a přidejte ho k cibuli. Poté ho restujte, dokud se nezatáhne ze všech stran.

3. KROK

Maso dochuťte solí, mletým černým pepřem a mletým kmínem. Poté ho zaprašte hladkou moukou a vše dobře promíchejte.

4. KROK

Maso zalijte vývarem nebo vodou a pod poklicí ho duste, dokud nezměkne. Do jiného hrnce vložte máslo a nechte ho rozehřát.

5. KROK

Do másla přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostičky a směs chvíli restujte. Poté ji zaprašte hladkou moukou a vše dobře promíchejte.

6. KROK

Mrkev zalijte vodou, ochuťte ji solí a citrónovou šťávou. Poté ji vařte do změknutí. Následně ji ihned servírujte společně s hovězím masem.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů