Dušená mrkev s hovězím masem - postup přípravy
Pokud nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu, vyzkoušejte recept na dušenou mrkev s hovězím masem, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Jako přílohu zvolte nejlépe vařený brambor.
Na maso
Na mrkev
Do hrnce vložte sádlo a nechte ho dostatečně rozehřát. Následně k němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji.
Hovězí maso očistěte, nakrájejte ho na menší kousky a přidejte ho k cibuli. Poté ho restujte, dokud se nezatáhne ze všech stran.
Maso dochuťte solí, mletým černým pepřem a mletým kmínem. Poté ho zaprašte hladkou moukou a vše dobře promíchejte.
Maso zalijte vývarem nebo vodou a pod poklicí ho duste, dokud nezměkne. Do jiného hrnce vložte máslo a nechte ho rozehřát.
Do másla přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostičky a směs chvíli restujte. Poté ji zaprašte hladkou moukou a vše dobře promíchejte.
Mrkev zalijte vodou, ochuťte ji solí a citrónovou šťávou. Poté ji vařte do změknutí. Následně ji ihned servírujte společně s hovězím masem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.