Dušené hovězí maso na smetaně - postup přípravy
Z hovězího masa lze uvařit skvělou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou, k níž se hodí několik druhů příloh. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Nakrájejte si i kousek špeku, pokud chcete.
Na troše oleje trochu osmahněte cibuli, případně špek, pak přidejte maso a orestujte ho. Podlijte vše vodou a nechte dusit, dokud maso nebude poloměkké. Mezitím si nastrouhejte kořenovou zeleninu.
Vložte zeleninu do hrnce, přidejte bobkový list a nové koření, případně dolijte vodu a duste do měkka. Smetanu smíchejte s trochou hladké mouky, množství záleží na tom, jak chcete mít omáčku hustou.
Nalijte ji za stálého míchání do omáčky a nechte provařit. Podle chuti oslaďte cukrem a okyselte octem, ještě lepší je ale citronová šťáva. Omáčku s masem lze podávat s různými přílohami, jako je knedlík, rýže nebo těstoviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.