Dvoubarevná hrnková bábovka s čokoládovou polevou - postup přípravy
Zajímavou a rychlou bábovku lze udělat z jednoduchého těsta, jen každou polovinu jinak obarvíte a pak vše polijete polevou. Recept nám poslala paní Janys Šulcová.
Ingredience
Do mísy dejte vejce, cukr a vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Pak k ní přišlehejte olej a mléko. Přidejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a vymíchejte těsto. Rozdělte ho do dvou misek na stejné části a každou obarvěte jiným potravinářským barvivem. Výběr barev je čistě na vás.
Vymažte formu na bábovku máslem a vysypejte moukou. Nalijte do formy první a poté druhé těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte bábovka zhruba 45 minut. Po vychladnutí ji vyklepněte z formy a polijte vaší oblíbenou čokoládovou polevou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.